Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag een thuisduel tegen Ruinen. Het won met 2-0 en verstevigde hiermee zijn koppositie. Raptim begon met Stan Meppelink, Bram Maes en Marnix Leferink in de basis. Zij waren hersteld van hun blessures.

Raptim en Ruinen maakten er in de beginfase een boeiend duel van. Raptim was meer in balbezit en Ruinen zette veel druk om zo Raptim de bal af te pakken. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van Ruinen. Even leek Anthal Horlings alleen op Kay de Groot af te kunnen gaan, maar Kay was alert en hij pakte de bal voor de voeten van Horlings weg.

Verder was er weinig gevaar in het eerste half uur, wel kreeg Raptim binnen 28 minuten vijf corners. De zesde corner volgde in de 29e minuut; de voorzet van Wouter van Dunem werd feilloos door Frank Ambergen in de hoek gekopt. Raptim kwam zo op 1-0, gezien het spelbeeld niet eens onverdiend.

Raptim kwam vlak voor rust bijna op 2-0, maar keeper Jarno van Belkum kon inzetten van Bram Maes en Frank Ambergen onschadelijk maken. De grootste kans van Ruinen was in blessuretijd toen Anthal Horlings alleen op goalie de Groot afging. De Groot hield de bal met zijn grote teen uit het doel. Ruststand 1-0.

Na rust bleef Wouter van Dunem geblesseerd in de kleedkamer achter, voor hem in de plaats kwam Tristen Hiddink. In de 46e minuut was er gelijk een dot van een kans voor Stan Meppelink, maar hij vond Jarno van Belkum op zijn weg. Ruinen was gaandeweg de tweede helft zeker niet minder en het bleef vechten voor een beter resultaat. Zo kregen Jurgen Hoorn, Sander ter Meer en wederom Anthal Horlings kansen voor de gelijkmaker. Zij vonden vaak een Raptimbeen op hun weg of doelman De Groot was hen de baas. Ook Raptim kreeg kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen. De 2-0 viel een kwartier voor tijd toen Stan Meppelink via de kluts de bal mee kreeg en de ingevallen Sem Schlepers een niet te missen kans gunde. Ook Bjorn Wesseling miste in de slotfase nog een enorme kans, alleen voor het doel schoot hij over.

Ruinen kreeg nog kansen op de aansluitingstreffer via Jasper van Laar en Elmar van Belkum maar het geluk was vandaag niet aan hun kant. Scheidsrechter Jongman maakte een einde aan het duel en Raptim schreef drie punten bij het totaal. Niet omdat het veel beter was, maar wel omdat het gewoonweg scherper was voor het doel en de kansen beter benutte.

Volgende week speelt Raptim de topper uit bij Pesse. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Jan Ambergen. Foto’s: Patrick de Groot