Zwinderen – Afgelopen vrijdagavond was de officiële opening van het zwemseizoen in Bosbad Zwinderen. De grote groep vrijwilligers van het bosbad zorgde er de afgelopen maanden voor dat het in en rond het bad weer keurig is.

Tijdens de opening onthulden wethouder Erik Holties en voorzitter Erik Lanting van het zwembad een nieuw bord met daarop ‘Vrienden van Bosbad Zwinderen’. Een groot aantal bedrijven uit de regio draagt het zwembad een warm hart toe. Dankzij deze bijdragen kan het bad weer zorgen voor veel zwemplezier.

Wethouder Erik Holties was enthousiast: “Het is geweldig om te zien dat het bad er weer zo mooi bij ligt. Heel mooi ook dat er zoveel aandacht is voor verduurzaming. Een groot deel is al gasloos door een warmtepomp en er liggen al flink wat zonnepanelen. Ik geef dan ook complimenten aan het bestuur en alle vrijwilligers die dat voor elkaar kregen. Laten we hopen op een mooie zomer!”

Voorzitter Erik Lanting gaf aan erg blij te zijn met de steun van alle sponsoren, vrienden en de gemeente. “Fijn dat we in samenwerking met de twee andere baden en de gemeente Coevorden weer een kortingsactie konden organiseren op Blue Saturday. We hebben veel abonnementen verkocht, dat is een fijne basis voor de start van het zwemseizoen.”

Een abonnement kopen kan nog steeds. Meer informatie over het zwembad staat op bosbad-zwinderen.nl.