Gees –  De Werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte is bezig met het schrijven van een boek over de geschiedenis van Gees.

De werkgroep bestaat uit Mieke Venhorst, Henny Kuipers, Kees van Dijk en Willem Anninga, die eerder het boek ‘Zwinderen, 800 jaar tussen veen en zand’ schreven en waarmee zij de jurynominatie van de Drents Historische Vereniging wonnen.

De werkgroep heeft veel informatie verzameld door archieven te doorzoeken, oude kranten te lezen en interviews af te nemen met oudere inwoners van Gees. Vele inwoners hebben hun albums met oude foto’s ter beschikking gesteld. Het boek van ongeveer 400 bladzijden, vanaf de prehistorie tot het heden, wordt rijk geïllustreerd met veel kaarten, documenten, verhalen en foto’s. De verwachting is, dat het boek in het najaar van 2023 verschijnt.

Inschrijving

Wie belangstelling heeft voor het boek kan dat nu reeds kenbaar maken. Zo kunnen de auteurs aan fondsen en subsidieverstrekkers laten zien dat er draagvlak voor is. Het boek gaat maximaal 35 euro kosten. Voorinschrijvers krijgen 5 euro korting op de uiteindelijke prijs. Voorinschrijving betekent niet dat vooruit moet worden betaald of verplicht het boek moet afnemen. Inschrijven voor het boek kan bij Mieke Venhorst, vendijk01@gmail.com, 06-81035262; Kees van Dijk en Henny Kuipers; hennyenkeesingees@gmail.com, 06-41791407 of via deze link.