Schoonoord – Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord is op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober het decor voor de betoverende muziektheatercollage Lieve Vincent, die speciaal is gemaakt ter ere van 140 jaar Van Gogh in Drenthe. De voorstelling vindt plaats in het kerkje op het museumterrein. De start is buiten het kerkje en de kerk is niet verwarmd. Zorg daarom voor warme kleding.

Sinje Kiel en Gesine Lersch spelen en zingen hun geënsceneerde brief aan van Gogh. Het is een bijzondere en persoonlijke voorstelling met tekst, spel en zang. Beeld en decor: Martin Lersch en Ruud Beugels. Met muziek van Mahler, Sidney Homer, Amy Beach en op teksten van Bertold Brecht.

Het is een persoonlijke brief aan Vincent van Gogh, die op een theatrale, ontroerende manier wordt gezongen door de veelzijdige sopranen Sinje Kiel en Gesine Lersch. De gelaagde voorstelling is een collage in beeld en geluid. Met een unieke combinatie van zang, tekst en spel nemen ze het publiek mee op een reis door Van Gogh’s innerlijke strijd en artistieke roeping voorafgaand en tijdens zijn verblijf in Drenthe.

Sinje Kiel en Gesine Lersch

Sopranen Sinje en Gesine delen hun gedachten, overwegingen en inspiraties gericht aan Van Gogh, en ze nodigen het publiek uit om deelgenoot te worden van deze intieme ervaring. In de voorstelling worden zowel actuele, als poëtische en biografische thema’s aangeroerd.

Sinje Kiel, opgeleid aan het Conservatorium Zwolle en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, heeft haar zangtalent internationaal getoond en op festivals en kamermuziekpodia opgetreden. Gesine Lersch, een getalenteerde operazangeres met een unieke benadering van stemgebruik, heeft haar opleiding genoten aan de Folkwang Hochschule in Essen. Beide kunstenaars hebben indrukwekkende vocale reizen gemaakt en staan garant voor een bijzondere avond.

De voorstellingen beginnen om 19.30 uur. De ontvangst is vanaf 19.00 uur met (gratis) koffie en thee. De entreekosten zijn 15 euro p.p. (voor jongeren tot en met 17 jaar 10 euro). Reserveren kan via markiezinvandrenthe@gmail.com. Vermeld in het bericht om welke datum en om hoeveel personen het gaat. Meer informatie staat op www.sinjekiel.nl/lieve-vincent en op de Facebookpagina Lieve Vincent.

De voorstelling, die ongeveer een uur duurt, is een initiatief in samenwerking met Stichting Markiezin van Drenthe en is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe.