Coevorden – De uitreiking van de Taalheldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven vindt vandaag, dinsdag 3 maart plaats in Den Haag. Het team Juf Wilhelmina van de Wilhelminaschool is vanuit Drenthe genomineerd in de categorie taalbegeleider.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Stichting Lezen & Schrijven bedankt met de prijzen in drie categorieën mensen en organisaties, die zich op een bijzonder manier inspannen voor een geletterd Nederland.

In september werd het team Juf Wilhelmina in de categorie begeleiders winnaar tijdens de verkiezing van Taalhelden voor Drenthe, een bijeenkomst van Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe in Theater Hofpoort. Omdat de school meer op het gebied van taal wilde doen, werd De Ouderkamer opgericht. Er wordt gebruik gemaakt van het programma LOGO 3000 voor kinderen en ouders. Een week voordat de kinderen aan de slag gaan met bepaalde woorden worden die met de ouders doorgenomen, zodat zij samen kunnen oefenen. Het gaat er vooral om dat kinderen en hun ouders samen aan de slag gaan.

In de categorie bruggenbouwer is het team HRM van De Groot Installatiegroep uit Emmen genomineerd, in de categorie taalcursist is dat Testpanel Abracadabra uit Hoogeveen.

Foto’s (© Esselien de Groot): tijdens de uitreiking van de prijs in Theater Hofpoort.