Noord-Sleen – De beweegchallenge voor basisscholen in de gemeente Coevorden is vanochtend van start gegaan op basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen. Tijdens deze Beweegchallenge van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september gaat het erom dat zoveel mogelijk kinderen op de fiets of wandelend naar school komen.

Wethouder Joop Slomp was aanwezig om de kinderen kort toe te spreken en te wijzen op het belang van bewegen. De beweegchallenge wordt gehouden in de Nationale Sportweek die nu van start is gegaan. Vervolgens begon buurtsportcoach Rick Piek met de kinderen aan de zogenoemde Daily Mile. De leerlingen van de school begonnen vol enthousiasme aan het lopen van de mijl en deden zelfs nog een eindsprint.

Het draait in de Nationale Sportweek om sport, bewegen en gezondheid. De buurtsportcoaches in de gemeente stimuleren de scholen om deel te nemen. Er is opnieuw een wedstrijd met leuke prijzen aan verbonden. Met een fietssleutelbordje kunnen de scholen bijhouden hoeveel leerlingen er daadwerkelijk lopend of fietsend naar school komen.

Het enthousiasme voor de Beweegchallenge was vorig jaar groot. In de gemeente deden zestien scholen, 73 klassen en 1524 leerlingen mee. Het gemiddelde van het aantal leerlingen dat vijf dagen per week fietsend of wandelend naar school kwam lag op 66 procent. Panta Rhei in Coevorden, De Akker in Sleen en De Slagkrooie in Schoonoord wonnen in 2022 de Beweegchallenge.