Oosterhesselen/Gees – De tourbus van Theater Hofpoort stond zondag even na het middaguur klaar op de Brink in Oosterhesselen voor de start van de tweede editie van ‘Trappen en Grappen’. Daar werden de honderd deelnemers, waarmee et evenement was uitverkocht, in twee groepen verdeeld. Tijdens de middag traden stand-upcomedians op vier locaties in Oosterhesselen en Gees op.

De deelnemers werden in twee groepen gesplitst: de ene groep ging eerst naar de fraaie tuin van De Blije Bloem aan de Geserweg in Oosterhesselen. Daar was het goed toeven, doordat er genoeg schaduwrijke plekjes te vinden waren tijdens deze wederom warme dag. Die warmte speelde sommige toeschouwers en de stand-upcomedians wel parten.

Dave Felida stond bij De Blije Bloem klaar voor zijn optreden op een locatie, die niet erg gebruikelijk is. De stand-upcomedians treden vaak op in het Comedy Café Amsterdam. Na een wat moeizaam begin kwam hij toch wat los.

Bij dorpshuis De Hesselerhof was het knap warm, zodat velen een plaats langs een heg zochten. Aanvankelijk zou Omar Ahaddaf er optreden, maar wegens ziekte kon dat niet doorgaan. Tom Sligting, die al op het programma stond voor Miss TuinBoon, nam zijn plaats in en deed dus opeens drie voorstellingen. Wel een prestatie in de brandende zon.

Na deze optredens wisselden de groepen van locatie om vervolgens gezamenlijk naar Beelden in Gees te gaan. In deze fraaie beeldentuin zorgde Oscar Arnold voor zijn optreden, waarin zijn autisme een belangrijke rol speelde. Dat zorgde voor verrassende wendingen. Hij was twee jaar geleden ook al eens bij Theater Hofpoort.

Tot slot zagen de deelnemers aan ‘Trappen en Grappen’ nogmaals Tom Sligting optreden bij Miss TuinBoon in Gees. Een enkeling haakte af door de warmte. De vlotte babbel van Sligting sprak de toeschouwers wel aan.

In deze tuin was ook Riëtte Kruize aanwezig met haar Retro Party Cocktailbus.

In juli werd reeds een ‘Trappen en Grappen’ gehouden in Coevorden en Dalen. Begin augustus was er een kindereditie, ‘Trapjes en Grapjes’.

Niet alleen Saskia Kluwen en Anke Pepping van het Theater waren druk in de weer, dat gold zeker ook voor de vrijwilligers en de technici van het theater.