Coevorden – Lianne Fonville-Bosch wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Haar broer Patrick overleed vorig jaar mei op 43-jarige leeftijd na een kort ziekbed aan botkanker met uitzaaiingen in de longen.

Lianne en haar goede vriend en plaatsgenoot Leon Wesselink beklimmen fietsend de Alpe d’Huez in Frankrijk in het kader van Alpe d’HuZes, een evenement op de eerste donderdag van juni. Daarbij wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Markt met verlotingen op zaterdag 6 april

Een van de acties is een verkoop van veel gesponsorde producten. Die wordt gehouden op zaterdag 6 april van 10.00 tot 15.00 uur bij de kapsalon van Lianne, Mooi, aan de Weeshuisstraat 19. Zij heeft de markt georganiseerd samen met Anke Bosch (de vrouw van Patrick), Noor Festerling en Marjan de Jong.

Elk uur zijn prijzen te winnen met het rad van fortuin. Om 10.30 uur is de eerste ronde. En: burgemeester Renze Bergsma zorgde voor een prachtig en uniek item in de verkoop, die hij deze week persoonlijk heeft gebracht.

Er is nog plek in de marktkraam. Dus wie nog leuke producten heeft, kan een berichtje sturen via onderstaand Facebookbericht.

Doneren kan

Het streefbedrag van Lianne is 12.000 euro. Inmiddels staat de teller dankzij veel donaties en steun van bedrijven al op 10.756 euro. De actiepagina van Lianne op www.opgevenisgeenoptie.nl is te vinden via deze link. Op deze pagina staat het verhaal van Lianne en is er de mogelijkheid te doneren.