Zweeloo – De bestuursleden van Sweelpop hebben dit weekend een nieuw record neergezet: 40 uur afwassen. De recordpoging in het teken van 40 jaar Sweelpop startte vrijdagochtend om zeven uur.

Het begon met het bouwen van de afwaskar. Met genoeg warm water, zeep en afwasborstels begon het afwasfestijn. Tijdens de eerste uren werd een route afgelegd in Zweeloo, Benneveld en Meppen. Zo stond de afwaskar onder andere bij de Adrianahoeve in Meppen. Inwoners van de dorpen konden hun afwas inleveren. Er was muziek en er werd gedanst terwijl het afwassen doorging. Vervolgens ging de afwaskar naar het veldje naast Grand Café en Hotel LiBo in Aalden, dat werd de vaste standplaats voor de overige 30 uren. ’s Avonds en ’s nachts werden de afwassers onder genot van een drankje, bij de warmte van vuurkorven, aangemoedigd.

De rommelmarkt van Sweelpop werd zaterdag gehouden. Met de afwaswagen, ingerichte rommelkraampjes, Vietnamese snacks en muziek was het gezellig. Uiteindelijk werd zaterdagavond om elf uur de champagnefles ontkurkt: het record was gevestigd.