Dalen – Na een aantal succesvolle muzikale sessies op de zondagmiddag heeft Brasserie Cornelis in Dalen aanstaande zondagmiddag, 19 maart, Bert Heerink & André Becker ‘heroes of rock’ in huis. Het optreden begint om 15.00 uur.

Zanger Bert Heerink werd in de jaren tachtig bekend als de zanger van de rockband Vandenberg en scoorde de wereldhit ‘Burning Heart’. Daarna is Heerink niet meer van het podium af geweest. Een Nederlandstalige carrière volgde, nadat de buitenlandse tournees waren geëindigd, met een gouden plaat (en afgelopen juli zesmaal platina) als beloning voor de Top 10 hit ‘Juli July’. Heerink schitterde daarna jaren lang als frontman van Kayak, waarmee hij vier albums maakte. Ook als vertolker van de klassieke nummers uit de Disneykraker ‘Tarzan’, waarvoor hij samenwerkte met Phil Collins, brachten hem grote naamsbekendheid. Bert werkte verder met grote orkesten als het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Noord-Nederlands orkest in diverse theaterproducties. Recent was Heerink zanger bij onder andere Jan Akkerman’s My Brainbox en Pink Floyd Project. Op dit moment toert hij met Heroes of Rock en Classic Country, beide akoestische projecten, en wordt gewerkt aan het tweede album van de AOR band van Bert, Royal Flush.

Bij de laatstgenoemde band ontmoet hij André Becker, gitarist en ‘geestelijk vader’ van Pink Floyd Project. Deze band steeg in korte tijd tot grote hoogte en wordt al enkele jaren gezien als een van de beste Pink Floyd tributesbands van Europa. Succesvolle tournees volgen in binnen- en buitenland. Becker scoorde in 2012 een hit met de Oostenrijkse zanger Falco Luneau en speelde onder meer met Waylon en Van Dik Hout.

Kaarten à 13.50 euro zijn online te koop via deze link.