Coevorden – Claudia Boon oftewel ‘Miss TuinBoon geeft donderdag 23 mei een lezing over moestuinieren in de bibliotheek in Coevorden.

Tijdens deze bijeenkomst komt alle informatie aan bod die je nodig hebt voor een succesvolle moestuin, zoals het belang van een goede bodem, het opstellen van een teeltplan en vruchtwisseling. Ook zaken als bemesting, biodiversiteit en plantverzorging komen aan de orde. Claudia Boon geeft tips over makkelijke groenten en kruiden die perfect zijn om deze zomer al van te genieten.
‘Miss TuinBoon’ uit Gees heeft haar sporen als moestuinier verdiend met haar eigen winkel, pluktuin en kwekerij in Gees. Daarnaast geeft zij workshops aan beginners en gevorderden, waarbij het plezier van moestuinieren altijd centraal staat.

Om de bijeenkomsten te bezoeken is een lidmaatschap van de bibliotheek geen vereiste. Wel is het nodig om je vooraf aan te melden. Toegangskaarten (2,50 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor andere belangstellenden) zijn te bestellen via deze link. De lezing duurt van 19.30 tot 21.00 uur.