Coevorden/Schoonebeek – Zaterdagavond werd in het Food in the Woodbos het ‘Eksjun Forever Young Benefietconcert’ gehouden. De opbrengst van deze actie is 20.355 euro voor Alzheimerstichting Nederland.

Er traden acht bands en twee duo’s op aan de Katshaarweg in buurtschap Padhuis, nog net in de gemeente Coevorden nabij Schoonebeek.

Aanleiding

De blues-/rockformatie Eksjun ontstond in 1977 in Schoonebeek. De bandleden van het eerste uur waren Gerrit Kerkdijk Wim Berends, Jan Hubers, Gert Doek en Petra Vinke. Inspiratiebronnen waren nummers van Herman Brood en Cuby and The Blizzards. De band stopte in 1988.

Aanleiding voor het benefietconcert is het feit, dat drummer Jan Hubers de ziekte van Alzheimer heeft. Gerrit Kerkdijk nam het initiatief voor het benefietconcert waaraan diverse sponsors en donateurs hun medewerking verleenden. De optredende bands en duo’s waren Eksjun, Ritn Ditn, BLUES2 (met oud-bandlid Wim Berends), Rik Vinke, Cleanstream, Rare Sanity, Lucy Joe, Justin & Indi, Pumpkin Spice en The Chicken Session Band.