Dalen – In de Daoler Tuun wordt zondag 2 juni de jaarlijkse muziek- en spelmiddag gehouden in samenwerking met stichting Volksvermaken Dalen. De toegang is vrij. De tuin is toegankelijk via de Burgemeester Bouwmeesterstraat en Reindersdijk.

Het Zweedse werpspel Kubb wordt jaarlijks georganiseerd door Volksvermaken Dalen. Kubb is een spel voor jong en oud. De teams bestaan uit minimaal drie en maximaal zes spelers. De teams bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf personen. Voor een gezinsteam geldt bovendien, dat het moet bestaan uit maximaal twee volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden kan via volksvermakendalen@gmail.com. De strijd om de hoogste eer begint om 13.00 uur.

Muziek

Brúúnsma, een muzikale verrassing uit Benneveld, treedt op van 14.30 tot 16.30 uur. De band speelt voornamelijk eigen Drentstalige liedjes. Rustige nummers, aanschurkend tegen blues en americana, worden door de band moeiteloos afgewisseld met steviger werk. De band bestaat uit Theo Bruinsma (zang en gitaar), zijn zoons Douwe (zang en gitaar) en Thomas (gitaar/bas) en Chris Vrijbloedt (mondharmonica) en Harjan Snijders (slagwerk).

Rockin’4 is er van 16.30 tot 18.30 uur. Dat is een blues-, rock- en lolband. De viermansformatie heeft zich toegelegd op rock en blues van de jaren zestig tot heden. De band speelt een veelzijdig repertoire.

Foto: de band Brúúnsma

Een impressie van vorig jaar:

Kubb en muziek zorgden voor sfeer in Daoler Tuun