Zwinderen – In de uitzending van dinsdagavond van Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan diefstallen van kostbare GPS-apparatuur uit landbouwvoertuigen. Bij één van de getroffen bedrijven, een loonwerker uit Zwinderen, werden eind november twee GPS-schermen gestolen met een gezamenlijke waarde van zo’n 13.000 euro. Daarvan werden beelden vertoond (zie filmpje onderaan het bericht).

Vermoedelijk zitten rondtrekkende Oost-Europese bendes achter de diefstallen. Zij doen uitvoerige voorverkenningen, soms zelfs met drones. De gestolen apparatuur proberen ze wereldwijd te verkopen. Vaak verblijven deze dieven tijdelijk in een budgethotel of op een vakantiepark. Deze daders maken geregeld gebruik van huurauto’s met Nederlands kenteken.

Ziet u personen op uw erf die er niet thuishoren? Noteer signalementen en/of kentekens; mogelijk zijn dieven bezig met een voorverkenning. Hebt u het vermoeden dat er GPS-dieven op uw terrein zijn? Bel direct 112.

Wie informatie heeft, kan bellen naar de Politie Opsporingstiplijn, 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 en het Team Nationale Inlichtingen, 088-6617734. Ook is mogelijk om online een tip door te geven.

Meer informatie is hier te vinden.

Bron en foto: Opsporing Verzocht.