Dalen – Bea Meppelink-de Jager is voorgedragen als tweede wethouder voor BBC2014. Na de winst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen -waarbij de partij van negen naar tien zetels ging- wilde de BBC2014 een tweede wethouder naast Steven Stegen. “Ik ben trots en voel me vereerd”, aldus Bea Meppelink uit Dalen. De PvdA en het CDA sluiten opnieuw aan in de coalitie en leveren elk een wethouder.

Bea Meppelink heeft zin in haar nieuwe rol. Zij behaalde bij de verkiezingen ruim negenhonderd voorkeurstemmen. “Ik voel dan ook een grote verantwoordelijkheid en stel me graag beschikbaar. Vanaf mijn geboorte heb ik het DNA van de gemeente in mijn bloed. Met veel plezier heb ik in het centrum van Coevorden gewoond.” Inmiddels wonen Bea, haar man Albert en hun twee kinderen al ruim dertig jaar in Dalen.

Bea Meppelink werkte jaren voor de Rabobank, was actief in de toeristenbranche en is nu nog verbonden aan Zorggroep Tangenborgh op de afdeling P&O. Vanuit haar lokale betrokkenheid raakte ze geïnteresseerd in de politiek. Na het volgen van de cursus ‘Politiek Actief’ sloot ze zich aan bij BBC2014.

De fractie en het bestuur van BBC2014 hebben de kandidatuur van Meppelink met unanieme instemming toegejuicht. Op 20 april is er een extra algemene ledenvergadering waarop de leden van de partij zich kunnen uitspreken.

Morgen, vrijdag 15 april, gaan BBC2014, PvdA en CDA opnieuw met elkaar in gesprek om tot een coalitieakkoord te komen en de taakvelden te verdelen.