Coevorden – De band The 4Horsemen verving vanmiddag de BJ Hegen Bluesband in Theater Hofpoort. Voor de band was het in twee opzichten een bijzonder optreden. Na achttien jaar samen spelen verloor de band afgelopen maand Werner van Baarsen door een tragisch ongeval. Zanger/saxofonist Gertjan Blaauw had het er moeilijk mee toen hij dat vertelde aan het begin van de muzikale middag.

Het was de eerste keer, dat de band weer optrad, ditmaal met een tijdelijke vervanger. Daarnaast was het de eerste keer, dat de band in het theater optrad. En dat was best even wennen. Meestal zijn de muzikanten te vinden in cafés en op festivals. The 4Horsemen is overigens geen onbekende band in Coevorden, want de band trad reeds diverse malen op tijdens de jaarlijkse Bluesnacht.

Het werd een mooie bluesmiddag, waarvan het publiek genoot. Diverse nummers passeerden de revue waaronder werk van Cuby & the Blizzards en Eric Clapton. Ook werd het nummer ‘Oh pretty woman’ in de versie van Gary Moore gespeeld, maar dat kwam niet helemaal uit de verf. Toch bleek de band een waardige vervanger van de BJ Hegen Bluesband en kreeg daarom ook luid applaus en natuurlijk moest er nog een extra nummer gespeeld worden en dat was ‘Route 66’.