Coevorden – De avondwandelvierdaagse in Coevorden komt er weer aan: die wordt gehouden van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 mei. De Stichting Avond4daagse Coevorden is dan ook al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen. Vandaag, donderdag 16 mei, is er van 19.00 tot 20.00 uur in de kantine van Korvesta de mogelijkheid om alvast in te schrijven. Dat kan tegen contante betaling of via Tikkie/QR-code.

Andere mogelijkheden voor aanmelding zijn voor de start van de vierdaagse (meedoen kost dan een euro meer) en kan alleen tegen contante betaling en er zijn inschrijfformulieren te downloaden via de website. Deelname kost bij voorinschrijving 6 euro p.p., begeleiders betalen 1 euro p.p. en dagwandelaars kunnen meedoen van 2,50 euro p.p. Leden van de KWBN krijgen 1 euro korting.

Routes

“We proberen elk jaar weer nieuwe routes uit te zetten”, vertelt bestuurslid Anja Jacobs. Er is keuze tussen dagelijkse routes van 5 en 10 km. “Die staan inmiddels op de website.”

Starttijden, intocht en traktaties

De start voor de 10 km is elke avond om 18.00 uur, de deelnemers aan de 5 km beginnen om 18.30 uur. “Elke dag is er een warming-up”, aldus Anja. “Die worden verzorgd door TVC, SVS (Sportvereniging Steenwijksmoer), Twirlvereniging Dynamix en de Creative Dance Studio.”

Burgemeester Renze Bergsma verricht de opening op dinsdag.

De intocht vanaf de Markt is op vrijdag 31 mei rond 19.15 uur. Uiteraard is Excelsior uit Oosterhesselen weer van de partij voor de muzikale begeleiding. Ook is een groep verkeersregelaars actief en zijn ehbo’ers geregeld. Daarnaast kan de stichting rekenen op hulp van een groep vrijwilligers.

Anja: “De routes gaan op donderdag 30 mei door woonzorgcentrum De Schutse. Op dinsdag en vrijdag doen bewoners en familie van het Picardthuis en het Drostenhuis mee en ook het Thomashuis is weer van de partij.”

Dit jaar zorgt Jumbo René Kromkamp voor een traktatie op dinsdag en op donderdag zorgt NIVO Schoonmaakonderhoud voor een gezonde traktatie bij de finish. Op woensdag zorgt de Stichting Avond4Daagse Coevorden zelf voor een traktatie.

De organisatie kan rekenen op een aantal sponsors: Welkoop, BDO, NIVO, Velzl Coevorden en Autoservice Coevorden.

Bestuursleden

De stichting is nog wel op zoek naar bestuursleden. Zo worden een secretaris en algemeen bestuurslid gezocht. Wie belangstelling heeft, kan zich melden.