Coevorden – De avondwandelvierdaagse in Coevorden van de Stichting Avond4Daagse Coevorden ging vanavond van start met in ieder geval 935 deelnemers, die zich reeds tevoren hadden ingeschreven. Hoeveel wandelaars erbij zijn gekomen is nog niet bekend.

Bij Korvesta op De Pampert was het een drukte van belang. Burgemeester Renze Bergsma opende het wandelfestijn met complimenten aan alle vrijwilligers en wenste iedereen een fijne en veilige vierdaagse toe. Met een druk op een ferme toeter verklaarde hij de vierdaagse voor geopend.

Ook een, twee of drie avonden meedoen kan. De 10 km start elke avond om 18.00 uur, de deelnemers aan de 5 km beginnen om 18.30 uur. Tevoren is er een warming-up. Per dag zijn de kosten 2,50 euro p.p. (contant te voldoen), leden van de KWBN krijgen 1 euro korting.

Elke avond is er een warming-up. Die werd vanavond verzorgd door Creative Dance Studio. De komende dagen zijn dat TVC, SVS (Sportvereniging Steenwijksmoer) en Twirlvereniging Dynamix.

Voor de intocht op vrijdag verzamelen de deelnemers zich rond 19.15 uur. Uiteraard is Excelsior uit Oosterhesselen weer van de partij voor de muzikale begeleiding.