Coevorden –  Bedrijventerrein Europark in Coevorden is met de verkoop van 10.000 vierkante meter grond aan Remax zo goed als vol. Het bedrijf in chaletbouw en bouw van prefab mantelzorg- en tijdelijke woningen bouwt een nieuwe fabriek aan de Berlijnseweg. Op deze nieuwe locatie verwacht het bedrijf met vijftig arbeidsplaatsen uit te breiden. Bovendien heeft Remax een optie op nog eens 16.000 vierkante meter. Op het Duitse deel van het Europark is nog wel ruimte.

Invulling vacatures

Wethouders Joop Brink (sociaal domein) en Steven Stegen (economie) zijn blij met deze ontwikkeling. Voor het invullen van de arbeidsplaatsen werken gemeente en Remax samen. Een deel van de nieuwe plaatsen wordt ingevuld door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Joop Brink: “Het is een prachtige samenwerking. We kunnen mensen die heel graag aan de slag willen aan een baan helpen. Zowel vanuit de partners in de arbeidsmarktregio als uit onze bijstand. Geweldig dat er weer een bedrijf is die op deze manier ruimte biedt aan nieuwe medewerkers.’

Ruimte en bereikbaarheid

Jan Meijerink, één van de twee directeuren van Remax is enthousiast over de verhuizing van Emmen naar Coevorden. “In Emmen was geen ruimte om uit te breiden. Hier kan dat wel. Een mooie locatie, goede bereikbaarheid en de potentie om door te groeien. Dat is wat we graag willen. Met de bouw van tijdelijke woningen proberen we de woningnood te verminderen. Ook dragen we graag ons maatschappelijke steentje bij door in samenwerking met de gemeente en de partners in de arbeidsmarktregio een deel van de banen in te vullen.”

Regiofunctie

Wethouder Steven Stegen is vooral blij dat Remax in de regio blijft: “We werken in de Dutch TechZone goed samen met de gemeenten in onze regio. Het is mooi dat een bedrijf dat in Emmen niet verder kan groeien, bij ons in Coevorden een mooie plek vindt. Goed voor de economie en heel goed voor de werkgelegenheid!”

V.l.n.r. wethouder Joop Brink, de directeuren van Remax Peter van der Zwan en Jan Meijerink en wethouder Steven Stegen (foto: Ring Foto De Boer/Rutger Bronts).