Coevorden – In De Fabriek van Theater Hofpoort is op zondag 18 december vanaf 14.00 uur de voorstelling ‘André het Astronautje’ voor kinderen vanaf vier jaar te zien.

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je eigenlijk in de ruimte? In ‘André het astronautje’, gebaseerd op het gelijknamige boek van ruimtevaarder André Kuipers, bereidt een jongen zich voor op zijn reis naar de maan. Op Aardbol.com speurt hij naar antwoorden op zijn vele vragen. Hij zoekt en klikt en bestelt het ene na het andere pakket. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de gloeiendhete zon en zo ontstaat een heel zonnestelsel. Uiteindelijk reist hij met een zelfgebouwde raket naar de maan, waar hij een bijzondere ontdekking doet.

In deze solovoorstelling met de voice-over van André Kuipers en soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én onze wonderschone, maar kwetsbare planeet.

Kaarten zijn online te bestellen via deze link. De theaterkassa (Sint Jansstraat 4 in Coevorden) is tot de kerstvakantie nog geopend op vrijdag 16 en 23 december van 13.00 tot 16.00 uur. Telefonisch is de theaterkassa op dinsdag (10.00-12.00 uur) en vrijdag (13.00-16.00 uur) te bereiken via 0524-820382. Mailen kan natuurlijk altijd: kassa@theaterhofpoort.

Speciale voorstelling voor Oekraïnse kinderen

Er is een extra voorstelling op zondag 18 december om 11.00 uur in het Oekraïns. Dankzij een bijdrage van het Rudie Zwols Fonds kan deze voorstelling plaatsvinden in samenwerking met de gemeente Coevorden die hiervoor de Oekraïense kinderen in de opvanglocaties binnen de gemeente heeft uitgenodigd.

Vrijkaarten

Theater Hofpoort stelt tevens vrijkaarten ter beschikking voor de voorstelling van 14.00 uur aan kinderen die normaal gesproken niet naar het theater kunnen gaan. Zij doet dit samen HomeStart Coevorden die dit inventariseert. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen en heeft u hierover geen bericht gehad? Neem dan contact op met Wilma Luiken via w.luiken@icare.nl.

Afbeelding: Paco Vink.