Coevorden – ‘Heel Coevorden Grilt’ is een nieuw onderdeel van de Horecadagen en wordt gehouden op zaterdag 17 augustus van 14.00 tot 19.00 uur. Er staan uiteraard voldoende barbecues klaar. Het is mogelijk een privétafel voor zes personen te reserveren.

Op de Markt staan stands van lokale ondernemers, waar vlees en vis tegen redelijke prijzen te koop zijn. De Zaak vol Smaak zorgt voor vlees, Het Kasteel voor vis. Stadscafé Vancouver bereidt mosselen op de Green Egg BBQ. Bij de Kaasbank zijn kaasplankjes te verkrijgen en Home Made Chocolate is er met een chocoladefontein. De Heeren van Coevorden staan er met desserts en de broodjes komen van Bakkerscafé De Loods.

Grillers gaan de strijd met elkaar aan voor de titel ‘Grillmeister van Coevorden’. Het gaat erom wie de lekkerste hamburgers bakt. De wedstrijd begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Een jury bepaalt wie de winnaar is.

BarbecueXXL verzorgt workshops ‘Gezond Grillen’ met diverse groenten. Kinderen kunnen fruitspiesjes maken, tafelvoetballen, eendjes vissen, gatenschieten, blikgooien, tekenen en meedoen aan vier op een rij.

De relaxte muziek wordt verzorgd door dj Joep.

De gemeente Coevorden heeft voor dit evenement subsidie beschikbaar gesteld vanuit het Aanjaagfonds Evenementen.

Meer informatie staat op de website van Horecadagen Coevorden.