Coevorden/regio – Maar liefst 35 beeldend kunstenaars gaan naar aanleiding van een oproep door Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 aan de slag met het kunstproject Souvenir. De kunstenaars maken een souvenir als aandenken aan dit jaar voor de toekomst. De opdracht is om zich te laten inspireren door Coevorden anno nu.

Het jaar 2022 is bijzonder. Cultuur en geschiedenis, zoals de herdenking en viering 350 jaar ontzet van Coevorden, staan extra in de kijker. “Welk aandenken aan dit jaar willen zij meegeven voor de toekomst?”, aldus Marieke Marieke Meijerink, projectleider van het kunstproject.

Tentoonstelling en bewaarboek

De artistieke kunstwerken worden eind dit jaar gepresenteerd tijdens de tentoonstelling ‘Souvenir’ in Coevorden. Daarnaast worden de resultaten verzameld in een mooi bewaarboek. Het boek wordt bij de slotmanifestatie van Coevorden Culturele Gemeente met als thema ‘Verbonden in verhalen’ in december gepresenteerd.

Onlangs was de eerste bijeenkomst met de kunstenaars om uitleg te geven over het project. Het werd een inspirerende middag met een boeiende presentatie over het maken van kunst van de bekende kunstenaar Merijn Vrij uit Groningen. Saskia Dingelstad uit Dalen gaf een creatieve workshop als een symbolische start van dit project.

Foto: een aantal deelnemers aan het project ‘Souvenir’.