Geesbrug – Deze week nemen Ina de Groot en Jo Selhorst, de directeuren van Scholengroep Aalden, afscheid. De scholen van deze groep zijn De Anwende in Aalden, De Woert in Oosterhesselen en De Zwarm in Geesbrug. Vandaag was het afscheid op De Zwarm in Geesbrug.

De kinderen en leerkrachten verzamelden zich op het schoolplein voor een feestelijk afscheid. Zowel Ina als Jo kregen van leerlingen een cadeautje, maar dat is nog lang niet compleet. De komende dagen worden de cadeaus langzamerhand compleet. Beiden wacht dan ook nog een verrassing wat het cadeau uiteindelijk is.

Jo Selhorst heeft er inmiddels veertig jaar onderwijs opzitten, Ina haalt dat op een haar na niet. Jo begon zijn onderwijsloopbaan en gaf les op diverse scholen in de gemeente Hardenberg. Later stapte hij over naar Drenthe. “In totaal heb ik twaalf scholen gehad. Vier jaar geleden zijn Ina en ik begonnen bij de Scholengroep Aalden”, vertelt Selhorst. Hij heeft eerder vooral lesgegeven in vooral groep 8, maar ook wel de groepen 6 en 7. Hij was eerder ook locatieleider. In 2009 werd hij directeur. “Ik heb altijd genoten, maar ik vind het nu mooi geweest. Ik maakt eerst een pas op de plaats. Ik wil nog wel wat doen, maar ik kijk wat er op mijn pad komt.”

Zijn collega Ina de Groot begon haar loopbaan in Veendam. In 1980 verhuisde zij naar Gramsbergen en stond op diverse scholen. Daarnaast is zij een aantal jaren IB’er (intern begeleider) geweest). “Ik heb les in alle groepen gegeven. Eerder was ik ook locatiemanager en net als Jo ben ik in 2009 directeur geworden en sinds 2017 is zij directeur van de scholengroep.” Ook Ina kijkt met groot genoegen op al haar jaren in het onderwijs. “Ik ga nu met prepensioen. Ik ga eerst eens kijken hoe ik mijn vrije tijd ga invullen.”

Beiden zijn erg blij, dat zij hun steentje hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. “Dat heeft bij ons altijd bovenaan gestaan.” Zij zijn het erover eens: ook al directeuren van basisscholen moet je zichtbaar zijn. Zij spreken zich bovendien uit over de coronapandemie: “Het is ongelooflijk hoe snel mensen zich hebben aangepast, wij complimenteren ook de ouders. Toch is het fijn, dat er nu weer veel meer kan.”

Momenteel is nog niet bekend wie hun opvolgers zijn. De locatiecoördinatoren binnen de scholengroep, Sytske Boersma en Lisette Snel, bewaken samen het de teams de gang van zaken op de scholen.