Vele boeren verzamelen zich voor protestactie (update)

Vele boeren verzamelen zich voor protestactie (update)

Erm/Wachtum – Vele boeren verzamelden zich maandagochtend op de carpoolplaats in Erm om gezamenlijk naar Assen te gaan. Het doel is, dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel moeten. Net zoals dat afgelopen vrijdag tijdens een protest bij het provinciehuis in Leeuwarden gebeurde.

Van tafel

In eerste instantie zouden de provinciale beleidsregels worden opgeschort, maar uiteindelijk gaan die helemaal van tafel.

Joris Ziengs uit Noord-Sleen heeft een melkveebedrijf: “De boeren zijn er klaar mee. We zijn vastberaden en vechtlustig om de regels van tafel te krijgen. De hele sector staat nu op.” Collega Tim Dijks, melkveehouder in Erm: “LTO Noord en DJAK (Drents Agrarisch JongerenKontact) riepen op om ons te organiseren.” Gerjan Derks, eveneens melkveehouder in Erm, knikt instemmend bij de woorden van zijn collega’s. De laatste dagen kwam de groep boeren uit de regio bij elkaar om te overleggen.

Ondertussen kwamen de trekkers uit diverse richtingen aanrijden, veelal voorzien van spandoeken of andere uitingen van ongenoegen. De politie voegde zich bij het gezelschap om de boeren te begeleiden. Even voor negen uur was het vertrek. Via de N34 en A37 rijden de boeren naar Wachtum, waar tientallen boeren zich aansluiten. Vervolgens werd koers gezet naar Geesbrug en Hoogeveen, waar boeren zich eveneens aansloten. Bij Hoogeveen ging de stoet de A28 op, op weg naar Assen.

Petitie

De Drentse boeren komen bijeen bij de TT-hal in Assen. Rond 10.30 uur houden Jan Bloemerts (LTO) en Ron Meijer (DAJK) toespraken. Om 11.00 uur vertrekt iedereen naar het provinciehuis. Daar is ruimte voor 125 tot 150 trekkers. De rest komt op een parkeerterrein tegenover het provinciehuis. Om 12.00 uur laten Bloemerts en Meijer nogmaals van zich horen bij het provinciehuis en zij bieden gezamenlijk een petitie aan.

Op de Facebookpagina van LTO Noord staat ook informatie.

Lees ook:

Boeren uit de regio doen mee aan de actie van maandag

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort