Regio – Oktobermaand Kindermaand komt er weer aan. Er zijn ook dit jaar allerlei activiteiten, die voor kinderen gratis toegankelijk zijn. Het is een project van Kunst & Cultuur.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op allerlei manieren zien. ‘De Drukpers’ is een historische drukkerij van meer dan honderd jaar geleden. Kinderen kunnen komen kijken zelf een prent drukken. Er zijn oude spelletjes bij het schooltje en in het schooltje wordt het verhaal van de reuzen Ellert en Brammert voorgelezen. Op het terrein zijn een speeltuin en een vernieuwde kinderboerderij. Bij de kassa van liggen puzzelroutes klaar om aan de hand daarvan het museum te verkennen. Deze activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op zondag 4, 11, 18 en 25 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang voor volwassenen is 8,50 euro p.p.

Zelfportret maken

Bij het Coevorder Kunstenaarscollectief in galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat in Coevorden kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar een zelfportret maken op zaterdag 3 en 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Voordat de kinderen aan de slag gaan, wordt eerst een presentatie via PowerPoint getoond. Reserveren kan via 06-43488567 of jeanet.regeling@gmail.com.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Coevorden en ArcheoHotspot hebben diverse activiteiten, zoals uitleg over de ArcheoHotSpot, een kinderkasteelrondleiding, het maken van een familiewapen, een ijzerkoekenspeurtocht, een reis terug in de tijd en een kindercollege. De meeste activiteiten vinden digitaal plaats.

Het formulier voor de ijzerkoekenspeurtocht is in oktober, november en december gratis af te halen bij de informatiebalie in Het Arsenaal en kan elke dag worden gelopen. Meer informatie is hier te vinden. Via deze link is meer informatie over het ijzerkoekenoproer te vinden en kan de route worden gedownload. De speurtocht volgt de route van het IJzerkoekenoproer in het centrum van Coevorden. Vroeger werden de ijzerkoeken (knieperties) met oud en nieuw uitgedeeld aan de armen. Toen het stadsbestuur deze traditie in 1770 wilde verbieden, kwamen de mensen in Coevorden in opstand.

Kijk voor meer activiteiten op de website van het museum.

Meer details over alle kinderactiviteiten staan vermeld op de website van Oktobermaand Kindermaand.