In Coevorden wordt door diverse organisaties aandacht besteed aan Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart. Op diverse dagen zijn er activiteiten.

Theater Hofpoort en Museum Thijnhof trappen af met een lezing en een voorstelling op zondag 5 maart. In Museum Thijnhof vertelt fotografe Karin Broekhuijsen uit De Kiel over haar werk en laat zien hoe fraai de natuur te fotograferen is. De lezing begint om 13.30 uur. De entreekosten zijn 7,50 euro (toegangskosten museum). In De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat is de voorstelling ‘In de schaduw van Rembrandt over Geertje, de vrouw van Rembrandt, door Julika Marijn te zien. De voorstelling begint om 15.00 uur. Voor meer informatie zie deze link.

Op woensdag 8 maart van 15.00 tot 18.00 uur is er een groot festijn met medewerking van Maatschappelijk Welzijn in MFC Ravelijn Verbindt, waar vrouwen kunnen genieten van muziek, dans, modeshow, maar ook kunnen praten met en luisteren naar vrouwen die vertellen over hun kracht om (verder) te leven, ondanks weinig rooskleurige leefomstandigheden.

Voor degenen die creatief bezig wil zijn, kan op woensdag 8 maart van 13.30 tot 16.00 uur terecht bij Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat om te schilderen, deelnemers kunnen zich laten inspireren door de kunstenares Niki de Saint Phalle. Aanmelden kan via geerlingsmarieke@gmail.com. Materialen zijn beschikbaar, maar eigen materialen meenemen mag ook. De deelname is gratis.

Op donderdag 16 maart is er een lezing in het Synagoge-Museum aan de Kerkstraat. Judith Koelemeijer, schrijfster van de biografie ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’ vertelt over het leven en de persoonlijkheid van de Joodse Etty Hillesum. De lezing begint om 19.30 uur. Tijdens de pauze biedt The Read Shop gelegenheid het boek te kopen en dit te laten signeren door Judith Koelemeijer. De entreekosten zijn 7,50 euro p.p. voor Vrienden van Stichting Synagoge Coevorden en bibliotheekleden. Andere bezoekers betalen 10 euro p.p. Aanmelden is noodzakelijk via: secretaris@synagoge-coevorden.nl.

Van maandag 6 tot en met zaterdag 18 maart is er een tentoonstelling over de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, afdeling Coevorden (1927-2012), de huidige Vrouwen van Nu, in Hof van Coevorden aan het Kasteel.

Op de Facebookpagina van Vrouwendag Coevorden verschijnen de nieuwste berichten.