Coevorden – In Coevorden en omgeving komen allerlei acties op gang. Mooie acties, om de huidige situatie voor mensen wat te verzachten.

Coevorden Co-Helpers

Coevorden Co-Helpers hebben vandaag in diverse wijken en dorpen geflyerd om te wijzen op de hulp, die geboden wordt. Boodschappen doen, een telefoongesprek voeren of wat er maar te doen is: de inmiddels ruim vijftig helpers staan klaar. De groep kreeg inmiddels vijftig mondkapjes gedoneerd, die zijn afgeleverd bij de centrale huisartsenpost. Het is de bedoeling om zelf ook mondkapjes te maken. Voor het boodschappen doen worden afspraken gemaakt met de zorgcentra.

Vrolijke Post

Sanne Hulsegge is op Facebook onder de naam Vrolijke Post Coevorden gestart met een actie. Nu bezoekers niet meer naar de verzorgingshuizen (De Voorde, St. Franciscus, De Schutse) mogen, vindt zij het tijd om te zorgen voor wat blijdschap door het sturen van een handgeschreven/zelfgemaakt kaartje of een mooie tekening. Inmiddels heeft zij al bijna tweehonderd kaarten en tekeningen gekregen. Wie mee wil doen, kan een privébericht sturen via de Facebookpagina van Sanne of een mail sturen naar vrolijkepostcoevorden@gmail.com. Degenen, die zich melden, krijgen het adres waar de post kan worden afgegeven. Vervolgens worden de kaartjes en tekeningen verspreid onder de drie tehuizen in Coevorden.

Een kaartje voor het Aleida K

Inmiddels is Karin Hulst uit Coevorden gestart met een WhatsApp-groep onder de naam ‘Een kaartje voor het Aleida K’. Zij roept iedereen op om een kaartje of tekening te sturen naar Zorgcentrum Aleida Kramer, t.a.v. wijksteunpunt, M. van der Thijnensingel 1, 7741 GB Coevorden. Er wordt voor gezorgd, dat de post bij de bewoners terechtkomt.

Vlinders haken

Yvonne Smit, eveneens uit Coevorden, is volop bezig met het haken van vlinders om die af te leveren bij zorginstellingen en ziekenhuizen om de huiskamers op te fleuren. Wie ook vlinders wil haken, kan mailen naar Yvonne: knuffelvlinders@gmail.com of een privébericht sturen via de Facebookpagina van Yvonne. Een werkbeschrijving van de vlinders is hieronder te vinden.

 

Lees ook:

Ruim vijftig Co-Helpers hebben zich al aangemeld

Muziek op afstand bij wooncentra