Coevorden – Er wordt enorm gereageerd op het initiatief Coevorden Co-Helpers om hulp te bieden aan anderen in deze tijd van de coronacrisis. Simone Kempess startte de actie en kreeg veel bijval. Inmiddels hebben zich al meer dan vijftig Co-Helpers aangemeld om boodschappen te doen, telefonische gesprekken te voeren, kaarten te sturen en nog veel meer.

De eerste boodschappen zijn inmiddels gedaan voor inwoners van Coevorden en omgeving. Daarnaast hebben veel inwoners leuke ideeën.

De Co-Helpers maken veelal gebruik van de app VLNTR, die gratis mag worden gebruikt. Dat maakt het verdelen van de klusjes en het verdelen over de Co-Helpers een stuk overzichtelijker. Wie zich wil aanmelden, kan dat doen via deze app. Na het downloaden en het aanmaken van een account kan iedereen zich aanmelden bij de community Coevorden Co-Helpers.

Wie geen gebruikmaakt van de app kan altijd contact opnemen via Facebook, de mail (coevordencohelpers@gmail.com) en via het centrale telefoonnummer 06-39885039.

Risico vermijden

Er wordt gewerkt aan een stappenplan voor het doen van boodschappen op een veilige manier. Hoe doe je nou bijvoorbeeld boodschappen voor iemand, waarbij je rekening houdt met de huidige maatregelen om zoveel mogelijk risico te vermijden? Dit zullen hele praktische dingen zijn, zoals hoe er kan worden betaald en waar je de boodschappen neerzet.

Er zijn contacten met de gemeente, allerlei (zorg)instanties, supermarkten, ONS Coevorden, ondernemers, Icare en scholen. Donderdag zijn flyers klaar, die kunnen worden verspreid in diverse wijken. Daarvoor is hulp ook welkom.

De laatste stand van zaken en veel informatie staan op de Facebookpagina Coevorden Co-Helpers.

Lees ook:

Actie voor hulp komt op gang via Co-Helpers