Coevorden – Op het parkeerdek van winkelcentrum Gansehof en de naastgelegen Molenbelt zijn de werkzaamheden in volle gang.

Aan de Molenbelt komen extra parkeerplaatsen. Dat zijn er straks 69, zo’n 40 meer dan nu. Dat is inclusief drie plekken voor mindervaliden. Er komen twee laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s. De parkeerplaats valt binnen de blauwe zone. De parkeerplekken moeten in april klaar zijn voordat de parkeerplaatsen op de Weeshuisweide verdwijnen.

Op de Molenbelt komen bomen en hagen en blijven de leilindes staan. Daardoor zijn auto’s minder zichtbaar vanaf de straat. De bomen en hagen zorgen voor meer schaduw in de steeds warmer wordende zomers en het water wordt bij hevige regenval veel beter opgenomen.

Momenteel vindt het laden en lossen van de ondernemers in de Gansehof voor een deel plaats via de Molenbelt. Dit geeft vaak overlast. Na de aanleg van de extra parkeerplaatsen wordt de weg heringericht, waardoor meer ruimte wordt gecreëerd voor het laden en lossen. Aan de Molenbelt stond, voordat het Sportfondsenbad er was, een molen. Die komt in een kunstzinnige vorm terug op deze plek.

Het benodigde bedrag voor het complete verhaal is 620.000 euro. Vanuit het investeringskrediet voor vervanging en optimalisatie riolering was hiervoor reeds 200.000 euro beschikbaar gesteld. Het gaat dus om een een investeringsbedrag van 420.000 euro. Voor de werkzaamheden aan het parkeerdek stelde de raad 1,3 miljoen euro beschikbaar, al was het schoorvoetend. Het ging met name om het huurcontract met de Kroonenberg Groep, eigenaar van het winkelcentrum, waarin staat dat de gemeente verantwoordelijk is voor het onderhoud.