Wachtum – “Wat hebben we er lang op gewacht, het School- en Volksfeest Wachtum”, aldus Carel Huis, voorzitter van de Oranjevereniging Wachtum. “De eerste bestuursvergadering over het feest vond al plaats op 5 september 2019 en leek er geen vuiltje aan de lucht. We hadden veel ideeën, tot de eerste coronagolf zich aandiende. Gelukkig kan het feest nu losbarsten.”

Het dorp is ’s avonds feestelijk verlicht. Er is een lichtroute door het dorp. De strijd om de buurtenbokaal is de rode draad tijdens dit weekend. Er zijn verschillende onderdelen waarmee punten verdiend kunnen worden.

Optocht voor/door kinderen

Er is een programma opgezet voor jong en oud. Door de nasleep van corona is er geen grote optocht met versierde wagens. Wel is er een optocht voor kinderen van de basisschool met versierde fietsen, skelters, bolderwagens, enzovoorts onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Ons Genoegen uit Wachtum. De optocht start vrijdag 2 september om 18.30 uur.

Vrijdagavond

Daarna verricht koninklijk gezelschap de feestelijke opening in de feesttent op het voetbalterrein. Aansluitend is er een ‘Ik hou van Holland’-spelshow voor de buurten onder leiding van Vermakelaar Vince van Leth. De hoofdact op vrijdagavond vanaf ongeveer kwart over negen is de allroundcoverband Finally.

Zaterdagprogramma

Zaterdag 3 september gaan herauten door het dorp, zodat iedereen op tijd wakker is voor de brunch, mede georganiseerd door de ambachtelijke dorpsbakker Eising en cateraar De Boerhoorn. Tijdens de brunch treedt het Duo Ilona en Erwin op.

’s Middags is er voor de kinderen een kindervoorstelling van Pip en Zip en een zeskamp. Ook de buurten komen deze middag weer tegen elkaar in actie. ’s Avonds start het voorprogramma om acht uur met ‘De stoep waarop geknikkerd werd’. Theo Driessen en Theo Jansen (uit de welbekende feestband Dieptriest) spelen liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Aansluitend treedt feestband 3Cover op. Aansluitend draait de eigen dorps-dj Wim vele hits. De entree is voor leden van de Oranjevereniging gratis. Aan de tent kost een kaart 10 euro per avond.

Het complete programmaboekje is te bekijken via deze link. Het laatste nieuws staat op de Facebookpagina van de Oranjevereniging.

Foto: het bestuur van de organiserende Oranjevereniging.