Dat het nooit saai is in Coevorden wordt alsmaar bevestigd. Ook deze zomer valt er genoeg te doen en de leukste activiteiten worden hier op een rijtje gezet. Het is lastig kiezen wat er nu precies leuk is om te doen, maar gelukkig zijn er niet veel evenementen die op dezelfde dag vallen en zo kan er optimaal genoten worden van alles wat er te bieden is. Een sportbh kopen of echt fietspak is wellicht wel nodig voor het Drentse Fiets4daagse.

Gouden Pijl Toertocht

Op 30 juli is het weer tijd voor de Gouden Pijl Toertocht en die is ook aantrekkelijk voor inwoners van Coevorden. Het leuke is, dat er nog ingeschreven kan worden. Niet zomaar met een push up sportlegging, maar de echte professionals kan er gefietst worden. Het hoogtepunt van de tocht is de Muur van Emmen. Drenthe is een erg mooie provincie met genoeg plekken die bezocht moeten worden. De tocht begint om 14.00 uur.

Kermis

Niet iedereen houdt van de inspanning en ook daar is uiteraard aan gedacht. Vooral voor de kinderen is het leuk om een andere bezigheid te hebben en een kermis is de perfecte manier om een zomerdag door te brengen. Op de markt in het centrum van Coevorden staat de kermis er van 26 tot en met 30 juli. Vijf dagen genieten van deze zomerkermis is zeker iets waar een hoop voor de deur uit willen. Het is iets voor jong en oud en dat maakt het zo speciaal. Genoeg te doen met de botsauto’s en het genot van een suikerspin. Mocht er overdag niet zoveel tijd voor zijn, is dat geen probleem. Ook in de avond kan de kermis bezorgd worden. Voor specifieke tijden is het handig om toch even langs te gaan en dit persoonlijk te informeren.

Markten

Niet alleen de kermis is populair op de markt, maar er valt nog meer te beleven. Zo is er in augustus ook een muziekmiddag gepland en een zomerbraderie. Het zijn dus meerdere dagen waarop er heerlijk een stukje gewandeld kan worden in het centrum. Het is niet intensief, maar toch ben je in beweging en dat is mooi meegenomen. Zeker op de warme dagen en wie weet wordt er nog iets moois gescoord. Op 19 augustus kan er genoten worden van een dweilorkest op de markt. De gehele middag wordt er namelijk gespeeld en de echte liefhebbers zullen er dan wel zeker te vinden zijn. Er valt dus meer dan genoeg te zien en beleven. Een veel te beloven zomer in Coevorden is daarom zeker iets waar op gerekend kan worden. Het is wel slim om alles in de gaten te houden in de agenda, want het kan maar zomaar zijn dat er planningen gewijzigd worden en dan is het wel zo handig om hiervan op de hoogte te zijn.