Ik wil een column

Soms roep ik wat.

Ik roep wat ik wil, wat ik vind, wat ik doe.

Ik wil een column!”, riep ik onlangs. En dat mocht. Hier bij Coevorder Nieuws, een fijne plek.

Want ik vind lokaal nieuws belangrijk! Omdat lokaal nieuws, met een lokale journalist erbovenop, mensen goed informeert en vervolgens daardoor verbindt. Over de dingen uit de buurt, stad, dorp, over alles waar men (soms groot en soms klein) mee bezig is. En dat ik, jij of u dan kan denken “Hé, dat wil ik ook!”.

Wie ik ben?

Saskia Kluwen, trotse moeder van drie prachtige kinderen en stiekem (al is het een publiek geheim) ook van een vierde: Theater Hofpoort!

Dat vierde kind is bijna tien, vreselijk eigenwijs, vervelend en dwars soms, maar zorgt er bovenal voor dat mijn leven nooit saai is! Want ze (eindelijk een meisje!) brengt verwondering, passie, geluk en mooie mensen op mijn pad.

En dat deel ik graag. Hier dus. Met jou en u!

Omdat ik denk dat ik daardoor kan verbinden in onze prachtige gemeente Coevorden. Een soort van collectief gevoel van trots kan creëren ook. Op weg naar Culturele Gemeente van Drenthe in 2022 met een hoofd vol plannen!

Trots’ staat niet in het Drentse woordenboek geloof ik. Google hielp niet erg mee in ieder geval en ik hoor het graag als het anders is ook.

Het kon minder”, is een groot compliment als iets geweldig was. Dat zegt genoeg.

Het zit niet in de Drentse aard om trots te zijn op wat dan ook.

Hoewel geboren en getogen in Coevorden ben ik dat wél! Trots op wat er de afgelopen theaterseizoenen bereikt is en trots op iedereen die daar een bijdrage aan leverde.

Die gruit de spinnewebben niet veur de mond!”, zoek dat maar op, want dáár gaan mijn columns over.

Tot gauw, tot de volgende, hier!

 

Saskia Kluwen

directeur/programmeur Theater Hofpoort