Emmen – Keziah Veendorp keert terug bij FC Emmen. De 24-jarige centrale verdediger trainde de afgelopen maand mee met de eerste selectie en sluit nu op amateurbasis aan bij de selectie, nadat zijn aflopende contract afgelopen zomer niet werd verlengd.

Veendorp maakte in 2017 de overstap van FC Groningen naar FC Emmen. In zijn eerste seizoen voor de Drentse club promoveerden de Emmenaren voor het eerst in de historie naar de eredivisie. Met 34 basisplaatsen had hij een belangrijk aandeel in die promotie. Veendorp heeft momenteel 117 wedstrijden voor FC Emmen achter zijn naam staan.

“Omdat Keziah niet van club is veranderd en er dus geen sprake is van een overschrijving, mag hij ook na het verstrijken van de transferdeadline op amateurbasis bij onze club komen”, aldus voorzitter Ronald Lubbers. “Met Keziah weten we precies wat we in huis halen, namelijk een verdediger die sterk aan de bal is. Hij heeft de afgelopen maanden hard getraind om fitter te worden en dat is gelukt. Wij doen alles om dit seizoen zoveel mogelijk punten te behalen. Het op amateurbasis toevoegen van een fitte Keziah, met al zijn kwaliteiten, past daar uitstekend bij.”