Steenwijksmoer – Wethouder Jeroen Huizing, bijgestaan door een leerling, schroefde donderdagmiddag het bordje voor het Drents Verkeersveiligheidslabel aan de muur van de St. Theresiaschool in Steenwijksmoer.

Dat gebeurde onder het toeziend oog van alle leerlingen, locatieleider Marion Wesselink, mascotte Seef de Zebra, Karin Pasjes (regiocoördinator programma ‘Gedrag Verkeersveiligheid’) en Jannie Wesselink van de gemeente Coevorden. Het label is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen, die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Inmiddels zijn al heel wat scholen in de gemeente Coevorden in het bezit van dit keurmerk. Mascotte Seef was eerst het bordje kwijt en toonde allerlei andere bordjes. Uiteindelijk werd toch het juiste bord gevonden.

Ervaring opdoen

“In de klas wordt veel aandacht besteed aan veiligheid, maar het gaat er vooral ook om dat de kinderen ervaring in de buitenlucht opdoen”, aldus Karin Pasjes. “Vanuit de provincie en de gemeente worden projecten gesteund. Naast de jaarlijkse fietsenkeuring van Veilig Verkeer Nederland besteden wij aandacht aan allerlei aspecten in het verkeer.” Marion Wesselink sluit hierop aan: “Wij gaan met de kinderen veel fietsen. Zo gaan we ook op de fiets naar het zwembad om de kinderen ervaring te laten opdoen. In Steenwijksmoer wordt veel aandacht besteed aan landbouwverkeer.”

Karin Pasjes voegt eraan toe: “De ouders moeten ook betrokken zijn. Zij zijn immers verantwoordelijk voor hun kinderen. Het is belangrijk om per fiets of lopend naar school te gaan.”
Jeroen Huizing vindt het van groot belang, dat schoolzones duidelijk gemarkeerd zijn. “Wij hebben als gemeente daarvoor geld beschikbaar op voorwaarde dat zij meedoen aan het Drents Verkeersveiligheidslabel.” Diverse schoolzones zijn al ingericht, binnenkort volgt de inrichting ervan bij De Schutse en De Anwende in Aalden.

Nadat de wethouder het bordje had bevestigd riep hij de kinderen op om vooral voorzichtig te zijn in het verkeer.