Noordscheschut/Steenwijksmoer – Protos uit Steenwijksmoer doet voor het eerst mee aan het Prent Dorpentoernooi en bereikte donderdag meteen de finale.

Protos schakelde het team van trainer Roelant Kwint, de tweevoudig winnaar sc Elim, uit. In een enerverende wedstrijd werd het 5-2 voor Protos. Zaterdag spelen SCN en Noordscheschut tegen elkaar, dan wordt bekend welke ploeg Protos in de finale treft.

De finale én de overige wedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Oosthoek in Hollandscheveld. Het is aan vv Hollandscheveld om deze dag te verzorgen. De toegang is gratis.

De strijd om de plaatsen drie en vier gaat tussen SCN en Elim. Hollandscheveld en Tiendeveen strijden om de posities vijf en zes. Hollandscheveld was vorig jaar nog verliezend finalist. De laatste twee plaatsen worden verdeeld tussen Pesse en HODO.

De wedstrijden om de plaatsen vijf tot en met acht beginnen om 14:00 uur. De strijd om notering 3 en 4 én de finale starten om 16.30 uur.

Prent Penaltybokaal

Tussen deze wedstrijden door gaan zeven jeugdspelers strijden om de penaltybokaal. De afgelopen dagen vonden de voorrondes plaats. De finalisten zijn Lars Smidt van Protos, Mart Boer van Noordscheschut, Sem Benjamins van SCN, Owen Diphoorn van Elim, Jasper Schonewille van Hollandscheveld, Milan Otten van HODO en Torsen Reinders van. De eindstrijd voor de Prent Penaltybokaal start om 15.45 uur.

Foto: Marcel Uiterwijk