Coevorden – De sportverkiezingen in de gemeente Coevorden worden begin februari gehouden in samenwerking met streekomroep ZO!34 in een tv-uitzending vanuit een locatie in de gemeente.

In maart houdt de provincie Drenthe de provinciale sportverkiezing. Daarvoor worden de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent uit de gemeente Coevorden afgevaardigd. Ook de nummer één uit de vrije categorie (bijvoorbeeld de sportvrijwilliger van het jaar) gaat naar de provinciale verkiezingen.

Inwoners van der gemeente kunnen hun sporttopper(s) van 2021, die in de gemeente Coevorden wonen, nomineren. Dat kan via het nominatieformulier. Nomineren kan tot zondag 9 januari.

Bewogen sportjaar

“Het was een bewogen sportjaar, een jaar waarin veel niet kon. Maar ook een jaar waarin veel inwoners en sportaanbieders in onze gemeente toch in beweging bleven omdat zij keken naar wat wél kon. En een jaar waarin we in september massaal terug naar de sport gingen. Tijdens de Nationale Sportweek zetten we samen met lokale sportaanbieders ‘Sporten en bewegen’ in onze gemeente in de schijnwerpers”, zo schrijft de gemeente.

Op dit moment zijn er opnieuw verregaande coronamaatregelen, waardoor sporten een stuk lastiger is. Juist daarom wil de gemeente samen met de inwoners terugkijken naar wat er in 2021 op sportief gebied wél is gebeurd.

Vrijwilligers zijn voor de sport van groot belang. Toch is het voor veel sportverenigingen steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te krijgen en te houden. Er zijn veel vrijwilligers, die veel konden betekenen om mensen aan het sporten te houden.

Foto: de winnaars van de sportverkiezingen in februari 2020.