Noord-Sleen – Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden en burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen reikten zaterdagavond in restaurant Wielens maar liefst vier koninklijke onderscheidingen uit.

Dat vond plaats tijdens de jaarlijkse feestavond van ‘t Aol’Volk voor leden, die al 25 of 40 jaar actief zijn binnen de vereniging. Net voor de uitreiking kwamen tot grote verrassing van velen de familieleden van de vier te onderscheiden personen de zaal binnen.

Riekus Snijders uit Diphoorn

Bouwmeester reikte de onderscheiding uit aan de heer Riekus Snijders (71) uit Diphoorn. Snijders is daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op deze vrijwilliger kan altijd een beroep worden gedaan. Sinds 1969 is hij bestuurslid van de ijsvereniging Voorwaarts in Sleen. Als baancommissaris zorgt hij er al vijftig jaar voor dat de baan en de kantine er tijdens de vorst weer perfect verzorgd. In het najaar wanneer de voorbereidingen worden getroffen, is hij een betrokken vrijwilliger die graag de handen uit de mouwen steekt. Daarnaast is hij een fervent toneelspeler bij de Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk. Sinds 2004 is hij algemeen bestuurslid van de vereniging en maakt hij deel uit van de toneelcommissie.

Bij de toespraak van Bouwmeester en de uitreiking van de onderscheiding raakte Snijders geëmotioneerd, want hij heeft de laatste tijd nogal wat meegemaakt.

Inwoners Emmen

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen benoemde maar liefst drie personen tot Lid in de orde van Oranje Nassau: mevrouw Henderika (Rika) Struik-Wilting (60), de heer Johannes (Hans) Oosting (75) en de heer Jans Brookman (80), allen uit Emmen. Zij zijn alle drie al veertig jaar actief bij ’t Aol’ Volk. Daarnaast verricht(t)en zij nog vele taken op het gebied van vrijwilligerswerk.