Dalen – Na ruim een jaar zonder padelcompetitie was het afgelopen weekend weer zover. Dat iedereen er enorm naar uitkeek bleek wel uit de aanmeldingen. Een recordaantal van elf teams vertegenwoordigt LTC Dalen de komende twee maanden in voornamelijk Noord-Nederland, met uitstapjes naar onder meer Oudega, Joure, Hattem, Kampen, Groningen en Rijssen.

Vrijdagavond beten de eerste vijf teams het spits af. Dames 4 was de enige uitspelende ploeg, omdat het een traditie is vanuit de KNLTB om twee ploegen van dezelfde vereniging in dezelfde poule al op de eerste speeldag tegenover elkaar te zetten. Dames 4 kende een zwaar debuut in Rijssen tegen TC De Mors 2. Met vier nederlagen maar een hoop leerpunten keerden de dames terug in Dalen. Op en rond de padelbanen in Dalen was het gezellig druk met mooie wedstrijden tussen Dames 1 en Heren 2 en de clash tussen Dames 3 en Dames 5. De wedstrijden trokken veel belangstelling. Dames 1 kende een zware avond tegen de heren, die op de eerste dag twee invallers moesten inzetten. Deze waren zich bewust van hun taak en wonnen beide wedstrijden. Het enige punt voor de dames werd binnengehaald door Bernette en Tamara. Die waren te sterk voor Matthijs en Henk. Dames 3 bleek op de andere baan een maatje te groot voor het debuterende Dames 5. Alle vier de partijen werden gewonnen door Dames 3.

Op zaterdag opende Heren 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen  de Ramenlappers 1. Na vier mooie, spannende wedstrijden stond er helaas een 0-4 eindstand op het bord. Heren 2 kende een snelle start van de competitie. Na anderhalf uur spelen zaten de vier wedstrijden tegen Meppel 2 er al op en konden de mannen met een 4-0 zege huiswaarts keren. Heren 3 kende haar competitiedebuut in studentenstad Groningen. Op de ACLO-locatie haalden de mannen de gemiddelde leeftijd aardig omhoog, maar zullen ze ook hebben bijgedragen aan een goede dagomzet in het sfeervolle bruine café. Met maar één baan en drie lange driesetters werd het een lange middag. In de laatste partij van de dag wisten Ronnie en Michel het enige Daler punt binnen te slaan tegen de Ramenlappers 2. Ook zaterdag 4 kende haar debuut in de padelcompetitie. Ilse, Roellinka, Marielle, Lucy en Ineke kenden geen plankenkoorts en wisten alle vier de partijen overtuigend te winnen tegen de Kreilen 4 uit Oudega.

Zondag Heren 1 mag nog een week wachten op de seizoenstart, doordat er teveel spelers afwezig waren werd in overleg met tegenstander Joure besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar 7 november. Volgende week zondag thuis tegen TVZ 750 uit Zwolle de eerste krachtmeting voor de heren in deze nieuwe competitie. Heren 2 mocht wel aantreden tegen Joure 3. Het werd een gemakkelijke zege voor de Daler heren. In alle vier de wedstrijden was de thuisploeg de betere en kon de tegenstander na twee uur spelen met een 4-0 nederlaag weer richting Joure.

Komend weekend zijn er weer voldoende competitie-activiteiten op ons park. Dinsdagavond speelt Dames 3 een thuiswedstrijd tegen Cream Crackers. Op donderdag speelt vrijdag Heren 2 een thuiswedstrijd tegen Hattem. Vrijdagavond spelen Dames 4 en Dames 5 thuis. Op zaterdag vanaf 13.30 uur is het de beurt aan zaterdag 2 en zaterdag 3. Zondag vanaf 10.30 uur speelt Zondag 1 de eerste thuiswedstrijd van deze competitie.