Emmen – FC Emmen heeft Gonzalo Sánchez (rechts op de foto) vastgelegd. De Italiaanse Peruaan tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen. Na twee seizoenen bij Sparta Rotterdam keert Michaël Heylen terug bij FC Emmen. De Belgische centrale verdediger tekent een contract voor twee seizoenen.

Sánchez is een 22-jarige spits. Hij heeft een verleden bij Alianza Lima en Alianza Atlético Sullana in Peru. Bij die laatste club liep zijn contract deze zomer af. Ook zat hij bij de nationale jeugdploegen van Peru. Voorzitter Ronald Lubbers: “Gonzalo heeft een zware blessure gehad en is een centrumspits die we de tijd geven. We hopen dat zijn in het verleden bewezen potentie tot wasdom gaat komen. Vandaar ook dat we hem voor twee en eventueel drie seizoenen hebben vastgelegd.”

In de zomer van 2019 maakte Heylen transfervrij de overstap van Zulte Waregem naar FC Emmen. In Drenthe speelde hij met onder andere Lorenzo Burnet en Miguel Araujo. Nadat het seizoen 2019-2020 werd afgebroken vanwege corona werd de optie in zijn contract vanwege de onzekerheid door de pandemie niet gelicht en koos hij ervoor om bij Sparta te tekenen. In totaal staat de teller voor Heylen inmiddels op 63 wedstrijden in de Eredivisie.

De 28-jarige Belg begon zijn carrière in 2007 bij de jeugd van RSC Anderlecht. Zijn debuut op het hoogste niveau van België maakte hij echter in 2013 bij KV Kortrijk, waar hij op huurbasis speelde. Na twee seizoenen bij het eerste elftal van Anderlecht en een huurperiode bij KVC Westerlo werd hij in 2017 opgepikt door Zulte Waregem. Sinds 2019 speelt hij in Nederland.

Heylen: “Ik ben erg blij om terug te zijn bij FC Emmen. De spelersgroep is natuurlijk grotendeels anders, maar er heerst nog steeds een familiegevoel en ik heb altijd goed contact gehouden met Dick Lukkien. Ik ben de club de afgelopen seizoenen natuurlijk blijven volgen en vond het prachtig dat het kampioenschap werd behaald. Nu gaan we weer voor een mooi seizoen in de Eredivisie!” Heylen zal meteen aansluiten bij het trainingskamp in Delden.