Emmen – FC Emmen heeft met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo.

Michael de Leeuw zette zijn ploeg in eerste instantie op voorsprong, maar door een penalty werd het in de slotfase van de wedstrijd nog 1-1. De Leeuw liet het er na de gelijkmaker niet bij zitten en scoorde twee verlossende doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd. De drie doelpunten van De Leeuw vormen de eerste hattrick van een FC Emmen-speler ooit in de eredivisie.

Supporters

Voor het eerst in lange tijd mochten er weer supporters bij de wedstrijd zijn. Dat onze supporters De Oude Meerdijk hadden gemist, was duidelijk. FC Emmen begon onder luid gezang van de aanwezige supporters aan de wedstrijd tegen Heracles.

Aan elkaar gewaagd

Heracles en FC Emmen lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen probeerden hun eigen spel te spelen en creëerden een aantal gevaarlijke kansen. Er werd echter niet gescoord voor de rust.

Tweede helft

Kort na rust werd een vrije bal toegekend aan Glenn Bijl. De vrije trap werd genomen door Frei, die het ineens probeerde. De bal werd geschampt door de muur, waardoor de bal van richting veranderde en de bal naast ging.

Dat Verrips belangrijk is voor Emmen liet hij keer op keer zien. Lucas Schoofs haalde hard uit richting de doelman, maar Verrips stopte de bal op overtuigende wijze. De doelman was al een paar keer eerder belangrijk in het duel.

Strafschoppen

In de 57ste minuut werd een strafschop toegekend aan Michael de Leeuw. Hij ging zelf achter de bal staan en schoof hem overtuigend binnen. Na bijna een uur speeltijd stond FC Emmen op een nodige voorsprong van 1-0.

Emmen bleef aanvallen, maar ook Heracles creëerde kansen. In de 75ste minuut maakten de bezoekers bijna de gelijkmaker. Kort daarna kreeg Heracles een strafschop. Verrips kwam gevaarlijk uit richting het hoofd van Ahmed Kutucu. Verrips zat nog aan de strafschop van Rai Vloet, maar kon de bal niet keren. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen stond het 1-1 op De Oude Meerdijk.

Overwinning

In de 89ste minuut was het alsnog De Leeuw die FC Emmen op voorsprong zette. De aanvoerder brak op knappe wijze uit en schoot de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat waardoor de bal tegen de touwen vloog.

Diezelfde Michael de Leeuw maakte een minuut later de hattrick compleet. Hij schoot zijn derde doelpunt binnen en verloste zijn ploeg van de spanning.

De winst heeft ervoor gezorgd dat de Emmenaren op de zestiende plek terechtkomen. De club staat nu niet meer op directe degradatie. De mannen van Dick Lukkien zullen er alles aan doen om zich te handhaven.

Bron tekst en foto: FC Emmen. Het complete verslag is hier te lezen.