Coevorden – Tijdens de Week van de Ondernemer, van 28 oktober tot en met 3 november, zijn er allerlei activiteiten in de gemeente Coevorden. In deze week doen ondernemers kennis op, ontmoeten ze elkaar, stellen ze hun bedrijf open voor bezoekers en maken ze kennis met het talent van de toekomst.

Avond van de Ondernemer

Speciaal voor ondernemers in de gemeente Coevorden vindt op woensdag 30 oktober de Avond van de Ondernemer plaats, een avond vol entertainment en netwerkmogelijkheden. Guido Thys is de spreker van de avond. “Ik werp mijn hele gewicht in de schaal: een ongeneeslijk gevoel voor humor, een dwarsdenkend stel hersenen, een academische en theoretische basis, vijfendertig jaar ervaring in het bedrijfsleven en meer dan twintig op het podium”, omschrijft hij zichzelf op zijn website. Op de avond zijn verder aanwezig Ondernemend Coevorden, de accountmanagers van de gemeente Coevorden en vele andere ondernemers aanwezig. De bijeenkomst vindt plaats in restaurant ’t Oelnbret aan de Hoofdstraat in Dalen en begint om 19.30 uur. Ondernemers kunnen zich aanmelden via bedrijven@coevorden.nl.

Onderwijs Ontmoet Ondernemers

Onderwijs Ontmoet Ondernemers is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, De Nieuwe Veste en bedrijven in Coevorden. Op vrijdag 1 november bezoeken leerlingen van groep 8 van de basisscholen en leerlingen uit havo 3 en vwo 3 van De Nieuwe Veste allerlei bedrijven in de gemeente Coevorden. Zij krijgen een uniek kijkje achter de schermen van het bedrijfsleven. Na deze dag doen de leerlingen mee aan een Tech-battle. Daar laten ze op een creatieve manier zien wat techniek voor hen betekent. Aan het einde van de battle zijn de winnende projecten te zien in het gemeentehuis. Dezelfde dag bezoeken alle groepen 7 van basisscholen uit de gemeente Coevorden De Nieuwe Veste.

Open Bedrijvendag Drenthe

Tijdens de Open Bedrijvendag Drenthe op zaterdag 2 november openen diverse bedrijven hun deuren voor het publiek. Tot nu zijn de deelnemers: Aalden, Kalverhouderij Dubbelhuis; Coevorden, Bakkerscafé De Loods, Directbouw, DJK-Logistics, Forbo Flooring Systems, gemeente Coevorden, HDF-Recycling, Lekker Drenthe, Schottert Bouw en Industrie, Stichting De Swaneburg, Theater Hofpoort; Dalen, Hoveniersbedrijf Curatio, Megadump, Meubelmakerij Smits; Dalerpeel, Vleesveebedrijf De Til; Gees, De Herbergier, Mia Carey Fysiotheraptie/Valpreventie & Coaching; Geesbrug, Florahill Agro; Schoonoord, MobiVit; Wachtum, Hoveniersbedrijf Van Veen; Zwinderen, AVC Support QledX.

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort opent zaterdag 2 november de deuren voor een speciale voorstelling. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten. Neem een kijkje in de artiestenkleedkamer, ga lekker op het toneel staan en geniet van een mini-concert van Harm Spang die dit seizoen met een prachtig nieuwjaarsconcert te zien en horen zal zijn in Theater Hofpoort. Bovendien is er een aanbieding om dit seizoen een theatervoorstelling of film te gaan zien in ons theater.

De laatste stand van zaken staat op de website van de Open Bedrijvendag Drenthe.