Ga je voor het eerst met de auto op vakantie, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Anders dan wanneer je gaat vliegen, heb je een flink autorit voor de boeg en ben je volledig zelf verantwoordelijk om op de juiste manier op de juiste plek te komen. Het is daarom ook belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan, zodat je reis soepel en ook plezierig verloopt. In dit artikel bespreken we daarom waar je op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat en geven we je wat handige tips, zodat de rit voor je het weet voorbij is. Dus of je nu voor het eerst of ieder jaar op vakantie gaat met de auto, deze tips zijn ontzettend handig.

Laat je auto nakijken

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je auto goed na te laten kijken. Controleer de bandenspanning, het oliepeil en de remmen. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen op niveau zijn en dat de verlichting goed werkt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je ergens halverwege met pech onderweg langs de kant van de weg staat en moet wachten tot de ANWB je auto heeft gerepareerd, of erger, heeft afgesleept. Omdat niet iedereen even handig is, kun je je auto ook voor een zomercheck naar een garage brengen. Doe dit wel op tijd, want vooral tijdens de zomervakantie kunnen de wachttijden oplopen tot wel een aantal weken.

Zorg dat je de auto tijdig hebt ingepakt

Begin op tijd met het inpakken van de auto, zodat je geen kostbare tijd verspilt op de dag van vertrek. Maak een lijst van alles wat je nodig hebt en zorg voor een efficiënte indeling van de kofferbak en eventuele dakkoffer. Zware bagage moet zo laag mogelijk in de auto worden geplaatst om de stabiliteit te behouden. Vooral wanneer je veel spullen bij je hebt, is het belangrijk je auto op de juiste manier in te pakken. Zorg wel dat je je waardevolle spullen niet ergens onderin hebt liggen, maar veilig in je Josh V tas voor in de auto bij je draagt. Stel dat er dan iets is, dan hoef je niet eerst twee koffers en een tas uit de auto te halen, voordat je er eindelijk bij kunt.

Vertrek op tijd

Ondanks dat je met de auto gaat en alle tijd hebt en van niets of niemand afhankelijk bent, is het wel aan te raden om op tijd te vertrekken. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan op drukke wegen en ben je lekker op tijd op de plaats van bestemming. Vooral wanneer je een flink eind moet rijden is het aan te raden om vroeg te vertrekken. Wat vooral belangrijk is, is dat je niet gehaast hoeft te vertrekken en dus zorgt dat je de auto de avond voor vertrek helemaal hebt ingepakt. Aan te raden is wel om je waardevolle spullen zoals de papieren en eventuele telefoons of tablets het laatst in te pakken. Deze kun je bijvoorbeeld in je leren schoudertas voor dames doen, die je meeneemt voor in de auto.

Zorg voor vermaak voor de kinderen

Als je met kinderen reist, is het belangrijk om voor voldoende vermaak te zorgen. Neem speelgoed, boeken en/of tablets mee, zodat de kinderen zich onderweg kunnen vermaken en de reis voor hen ook leuk is. Wij volwassenen kunnen namelijk wel de knop omzetten dat we de nodige uurtjes in de auto moeten zitten, maar voor kinderen is dit vaak wat lastiger te begrijpen. Door hen te voorzien van het nodige vermaak, zullen ze zich niet zo snel vervelen en is de reis ook voor hen voor ze het weten voorbij.