Dalen – In ‘t Oelnbret in Dalen vond woensdagavond een avond voor ondernemers plaats in de aanloop naar ‘Onderwijs Ontmoet Ondernemers’ op vrijdag 1 november en de Open Bedrijvendag op zaterdag 2 november.

Zowel voorzitter Gerrie Westenbrink van Ondernemend Coevorden als wethouder Jan Zwiers waren enthousiast over de avond. Guido Thys was de spreker van de avond.

Onderwijs Ontmoet Ondernemers

Onderwijs Ontmoet Ondernemers is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, De Nieuwe Veste en bedrijven in Coevorden. Op vrijdag 1 november bezoeken leerlingen van groep 8 van de basisscholen en leerlingen uit havo 3 en vwo 3 van De Nieuwe Veste allerlei bedrijven in de gemeente Coevorden. Zij krijgen een uniek kijkje achter de schermen van het bedrijfsleven. Na deze dag doen de leerlingen mee aan een Tech-battle. Daar laten ze op een creatieve manier zien wat techniek voor hen betekent. Aan het einde van de battle zijn de winnende projecten te zien in het gemeentehuis.

Open Bedrijvendag Drenthe

Tijdens de Open Bedrijvendag Drenthe op zaterdag 2 november openen diverse bedrijven hun deuren voor het publiek. Tot nu zijn de deelnemers: Aalden, Kalverhouderij Dubbelhuis; Coevorden, Bakkerscafé De Loods, Directbouw, DJK-Logistics, Forbo Flooring Systems, gemeente Coevorden, HDF-Recycling, Lekker Drenthe, Schottert Bouw en Industrie, Stichting De Swaneburg, Theater Hofpoort; Dalen, Hoveniersbedrijf Curatio, Megadump, Meubelmakerij Smits; Dalerpeel, Vleesveebedrijf De Til; Gees, De Herbergier, Mia Carey Fysiotheraptie/Valpreventie & Coaching; Geesbrug, Florahill Agro; Schoonoord, MobiVit; Wachtum, Hoveniersbedrijf Van Veen; Zwinderen, AVC Support QledX.

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort opent zaterdag 2 november de deuren voor een speciale voorstelling. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten. Neem een kijkje in de artiestenkleedkamer, ga lekker op het toneel staan en geniet van een miniconcert (om 12.30 en 14.30 uur) van Spang! (Harm Spang) die dit seizoen met een prachtig nieuwjaarsconcert te zien en horen zal zijn in Theater Hofpoort. Bovendien is er een aanbieding om dit seizoen een theatervoorstelling of film te gaan zien in het theater.