Coevorden – Afgelopen week was er een grensoverschrijdende bijeenkomst, waarvoor ondernemers uit de grensregio waren uitgenodigd. Bijna vijftig Duitse en Nederlandse ondernemers werden ontvangen door de directie van het GVZ Europark bij Intergas. Daniela Kösters, burgemeester van Samtgemeinde Emlichheim, en Joachim Berends, bestuursvoorzitter Bentheimer Eisenbahn AG, hebben de aanwezigen bijgepraat over de kansen en de voortgang van het treinverkeer tussen Rheine en Emmen.

Het traject voor treinverkeer tussen Bad Bentheim en Neuenhaus is in juli van dit jaar na veertig jaar weer in gebruik genomen. Het aantal reizigers overtreft de verwachtingen en de verbinding voorziet daardoor in een behoefte.

Medio 2024

Een vervolgproject is het openstellen van de treinverbinding tot en met Emmen, de projectgroep hoopt dat de eerste trein medio 2024 rijdt. Naast een milieuvriendelijke manier van reizen zorgt het grensoverschrijdend treinverkeer ook voor een verdere verbetering van de mobiliteit in de grensstreek en zal het wonen-werken-leren aan beide zijdes van de grens stimuleren.