Lichtkunst tot en met zondag te zien op zeven locaties

Lichtkunst tot en met zondag te zien op zeven locaties

Tot en met zondag 6 maart is luchtkunst Glasvezel Zuidenveld te zien onder het motto ‘In de vezels’, een samenwerking van Coevorden Culturele Gemeente en Glasvezel Zuidenveld. Donderdagavond werd in Oosterhesselen de opening verricht door burgemeester Renze Bergsma met hulp van de leerlingen Hilde, Felien en Isa van basisschool De Woert. Zij zorgden ervoor, dat de animatie van Anne Fie Salverda is te zien.

Voorafgegaan door Klabats kwamen de kinderen van de school aan bij de kerk, waar de lichtkunst in Oosterhesselen is te zien. Vele belangstellenden stonden hen op te wachten bij café Deen.

De komst van glasvezel in de dorpen van de gemeente Coevorden is het resultaat van het bewonersinitiatief Glasvezel Zuidenveld. Glasvezelinternet verbindt de inwoners van de dorpen niet alleen op een nieuwe manier met elkaar, maar ook met de rest van de wereld.

Zeven locaties

De lichtkunst is de komende dagen op zeven locaties te zien: Oosterhesselen, hervormde kerk, Geserweg 2; Steenwijksmoer, bij Sint Franciscuskerk, Kerkweg 1; Dalerveen, weiland tegenover Hoofdstraat 120; Dalen, bij Dorpskerk, Hoofdstraat 25; Sleen, Car Wash, Meulenakker 2; Schoonoord, bryg over het Oranjekanaal; Zweeloo, Brink, kruispunt Klooster/Marktstraat.

De lichtkunstinstallaties zijn verzorgd door Stichting Media Art Friesland en het bijbehorende LUNA Collective. De lichtkunstenaars hebben zich laten inspireren door de dorpen en landschappen in de gemeente.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort