De wereldwijde roep om duurzaamheid wordt steeds luider en de gemeente Coevorden en haar inwoners nemen hierin hun verantwoordelijkheid. De historische stad, de vele dorpen en het buitengebied hebben zich in de afgelopen jaren steeds meer gericht op duurzame en milieubewuste ontwikkelingen. Van groene energie tot duurzaam transport en afvalvermindering tot duurzame gebouwen, in dit artikel gaan we dieper in op de stappen die Coevorden heeft genomen om een duurzame stad te worden. Daarnaast geven we een tip voor consumenten om ook zelf bij te dragen aan een duurzamere toekomst, zoals het kiezen van een energieleverancier. Lees verder om te ontdekken hoe Coevorden werkt aan een betere toekomst voor haar inwoners en bezoekers.

Groene energie

Een van de belangrijkste stappen die Coevorden heeft gezet op het gebied van duurzaamheid is het opwekken van groene energie. De gemeente heeft verschillende projecten opgestart om te zorgen voor een duurzamere energievoorziening. In de gemeente zijn veelal door bedrijven windmolenparken gebouwd die groene energie leveren. Daarnaast is de aandacht gericht op zonne-energie, denk maar aan de plannen voor de Zonneroute A37 samen met de gemeenten Emmen en Hoogeveen. Groene energie opwekken kan natuurlijk ook door zonnepanelen op daken. Profiteer dus van duurzame energie, en kies voor een dynamisch energiecontract om energie te besparen.

Duurzaam transport

Naast groene energie zet Coevorden ook in op duurzaam transport. Zo zijn er volop fietspaden en staat de aanleg van enkele nieuwe fietspaden op het programma. De gemeente zet verder in op het gebruik van elektrische auto’s. Ondernemingen op het gebied van openbaar vervoer zetten steeds meer bussen in die op groen gas en waterstof rijden.

Afvalvermindering

Een andere belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid is afvalvermindering. Coevorden heeft verschillende projecten opgestart om afval te verminderen en te zorgen voor een betere afvalscheiding. Natuurlijk worden plastic, glas en papier apart ingezameld, net als de al jarenlang bestaande inzameling van groente- en fruitafval. Daarnaast wordt gewerkt aan het verminderen van de hoeveelheid restafval.

Duurzame gebouwen

Tot slot zijn zowel de gemeente als de inwoners bezig met het verduurzamen van panden. Er worden steeds meer huizen en gebouwen voorzien van zonnepanelen. Daarnaast worden maatregelen genomen om de isolatie te verbeteren. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om oude gebouwen te renoveren en te verduurzamen. Op deze manier wordt gezorgd voor een betere energieprestatie van de gebouwen en wordt bespaard op de energiekosten.

Tip voor jou: energie vergelijken!

Energie vergelijken is een belangrijke stap die je kunt nemen om duurzamer en bewuster met energie om te gaan. Door energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kun je niet alleen besparen op de energiekosten, maar ook kiezen voor groene energie. Het vergelijken van energie is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit tevoren. Online vergelijkingswebsites maken het mogelijk om snel en gemakkelijk verschillende energieleveranciers te vergelijken op basis van tarieven en duurzaamheid. Op deze manier kun je als consument een weloverwogen keuze maken voor een energieleverancier die past bij jouw wensen en behoeften op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparing. Laten we samen werken aan een duurzamere toekomst, voor Coevorden en voor de rest van de wereld.