Coevorden – Bewoners van woonzorgcentrum De Schutse van Zorggroep Treant in Coevorden hoeven ’s zondags niet altijd alleen te ontbijten. Sinds juni biedt de locatie als proef één keer in de twee weken een gezamenlijk ontbijt aan. Met succes. Het aantal deelnemers zit al aan het maximum van twintig bewoners. “Ik ben blij verrast door het succes”, vertelt kok René Bos.

René is een van de initiatiefnemers van het gezamenlijk zondagochtendontbijt. “Samen met collega’s van De Schutse wilden we onze bewoners extra service en gastvrijheid aanbieden in het weekend. Het is erg mooi dat onze bewoners vol lof zijn over het ontbijt.”

Goede start van de dag

Het samen ontbijten op zondagochtend heeft positieve effecten. “Het zorgt voor gezelligheid en versterkt de onderlinge band. Het verbetert zelfs het dagritme van de bewoners”, aldus René. “Ik hoor van familieleden dat sommige bewoners beter zijn gaan eten en drinken. Doordat ze ’s ochtends goed en gezond ontbijten, hebben ze voor die dag al de nodige voedingsstoffen binnen. Dat maakt dat ze zich vitaler voelen.”

Over een paar weken gaat de locatie de proef evalueren. Dan wordt ook besloten op welke wijze het zondagochtendontbijt een vervolg krijgt.

Foto’s: Treant