Meppen – Het was vandaag druk in Meppen tijdens het Oogstfeest. Ook zondag is het Oogstfeest geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Het oogstfeest is een levendige boerenmarkt die de diversiteit en creativiteit van de oogst in de schijnwerpers zet. Er zijn producten rond oogst in de breedste zin van het woord: naast allerlei streekproducten als groente en fruit, kazen, jams en bakproducten zijn er wijnen, bieren, kleding, kunst en nog veel meer. Er is een terras ingericht en op diverse plaatsen zijn lekkernijen te koop.

Vandaag zorgde ‘t Aol’Volk voor zang en dans, zondag zijn muziekvereniging BOM uit Zweeloo en Busscher Drums uit Klazienaveen. Ondanks de brand, die het levenswerk van Henk Busscher en zijn vrouw verwoestte, is Henk wel aanwezig.

Tijdens het evenement zijn er workshops en demonstraties, bezoekers leren van alles over het wecken van groenten en bakken van vers brood, kunnen informatie krijgen over kruiden en ook is te zien hoe likeur kan worden gemaakt. Er zijn tal van kramen waar bezoekers kunnen kennismaken met lokale ambachten en handgemaakte producten.

Alle informatie over het Oogstfeest Meppen staat op www.oogstfeestmeppen.nl. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Volg voor de parkeerplaatsen de borden Oogstfeest Meppen, de verkeersregelaars geven aanwijzingen.

Vandaag was het een zonovergoten dag. Vorig jaar was het op zaterdag bar en boos wat betreft het weer. De tweede dag werd toen gezien de weersvoorspellingen afgelast.