Coevorden – De actiedag ‘Coevorden helpt Turkije’ is zojuist van start gegaan. Burgemeester Renze Bergsma opende de dag, waarbij hij korte interviews hield met de initiatiefnemers. De actiedag duurt tot 17.00 uur. Juist vandaag werd weer een aardbeving gemeld in het gebied waarvoor de actie plaatsvindt.

De activiteiten zijn op het terrein van de Havenvereniging aan de Morseweg, achter de milieustraat Fort Verlaat. Er is van alles te doen en te beleven. De Havenvereniging Coevorden houdt rondvaarten. Er staan allerlei kraampjes. Kapper Hakan knipt voor het goede doel en Twirlteam Dynamix is present. Verder zijn er allerlei muziekoptredens, er wordt geschminkt en er staan foodtrucks.

Goed doel

De opbrengst is bestemd voor het goede doel. Vrije giften zijn ook welkom. De initiatiefnemers kwamen in contact met Ridvan Ucar, die net over de grens in Duitsland woont. Hij is in de plaats Kuƶeytepe in Turkije bezig met het bouwen van wooncontainers voor de slachtoffers van de aardbeving. Veel inwoners hebben een relatie met inwoners van Coevorden door familie of vrienden.

Jacqueline Hermes-de Bie uit Coevorden vatte het plan op om een actiedag te houden. Zij benaderde samen met haar man Willem de Bie diverse partijen om medewerking te verlenen. Havenvereniging Coevorden kwam met goede ideeën en zo groeide het initiatief uit tot een mooi evenement. Bij de opening waren ook aanwezig wethouder Joop Slomp, Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld, Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano van Abeelen.

Vanavond volgen meer foto’s.