Gees – Staatsbosbeheer Zuidoost-Drenthe houdt woensdag 9 augustus een zomeravondwandeling in boswachterij Gees. Een natuurgids neemt de deelnemers mee langs de mooiste en meest bijzondere plekjes en vertelt over de geschiedenis, bomen en dieren.

De wandeling is van 19.00 tot circa 20.30 uur. Deelname kost 6 euro p.p., voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een deelnameprijs van 4 euro p.p. Het advies is stevige schoenen te dragen. De wandelingen zijn niet geschikt voor mindervaliden vanwege de onverharde paden. Honden zijn niet toegestaan. De startplaats is het parkeerterrein van Staatsbosbeheer aan de Tilweg in Gees.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw en is een van de rustige bosgebieden in Drenthe. Het loofbos van de boswachterij wordt doorbroken door vennen en heidevelden. Doordat het gebied hoger ligt dan het omringende land zijn er vanaf de oostkant van de boswachterij schitterende uitzichten over de lager gelegen graslanden. Sporen uit het verleden zijn nog goed zichtbaar, van pingoruïnes tot grafheuvels.

Aanmelding.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via deze link. Er is nog een zomeravond in Gees op woensdag 23 augustus, eveneens van 19.00 tot 20.30 uur. Op www.staatsbosbeheer.nl/zuidoostdrenthe staan ook andere activiteiten. Informatie is tevens te vinden op de Facebookpagina.

Foto: Staatsbosbeheer.